НАСА завърши новата  ракета, която ще отведе американските астронавти обратно на

...
НАСА завърши новата  ракета, която ще отведе американските астронавти обратно на
Коментари Харесай

Готова е новата ракета на НАСА до Луната

НАСА приключи новата  ракета, която ще води американските астронавти назад на Луната, разгласи ръководителят на галактическата организация в понеделник. Той даде обещание,, че задачата ще се състои през 2024 година, макар спънките, довели до закъснения.

Издигаща се на 65 метра височина, еквивалент на 20-етажна постройка, Космическата система за изстрелване (SLS) е най-високата ракета, издигната в миналото, предава Агенция Франс Прес.

Тя е и най-мощната, проектирана да доближи рекордна скорост, преди да се отдели от горния си стадий, капсулата на екипажа на „ Отрион “. Но създаването й беше наранена от закъснения и надвишаване на разноските - първият й полет трябваше да бъде осъществен през ноември 2018 година.

Също по този начин, цената й набъбна от 6,2 милиарда $ на 8 милиарда $, или с 29%, съгласно одиторски отчет от юни.

НАСА възнамерява да кацне на южния полюс на Луната, с цел да експлоатира водния й лед, открит през 2009 година, както за поддържане на живота, по този начин и да се разделят водород и О2 за потребление като ракетно гориво. Агенцията преглежда завръщането на Луната като прогрес за бъдещата задача до Марс през 2030-та.

Прочети още: https://www.actualno.com/america/novata-raketa-na-nasa-do-lunata-e-gotova-news_1414398.html
© Actualno.com

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР